Hans Meulman Tegelzetbedrijf viert 20-jarig bestaan

RAALTE – Hans Meulman Tegelzetbedrijf in Raalte bestaat twintig jaar. “Het is een beetje gek, als je erover nadenkt, zijn we nog maar net begonnen”, vertellen Hans en Helga Meulman.

De twee startten op 2 februari 1999 met hun bedrijf. “We hadden toen al twee kinderen: Chris en Jiska. We begonnen vanuit de garage. Na een jaar werd Kitty geboren, zo tussen de bedrijven door, en werd het huis vergroot, want het paste allemaal niet meer.”

De groei van het bedrijf was zo onstuimig dat Helga in 2003 haar baan opzegde. “Want thuis werd het steeds drukker en het lukte allemaal niet meer in de avonduren. Op dat moment hadden we al vier medewerkers in dienst. We groeiden en groeiden. We kregen veel mooie projecten zoals de Hartkamp, het knooppunt Oude Rijntunnel, de Deventer Snipperlingtunnel, de sporthallen van Heino en Lemelerveld, diverse winkels en kantoren. Zelfs in het buitenland zoals Egypte en Duitsland. Dit waren wel hele bijzondere projecten zo ver van huis. Vooral hebben we veel klanten in Salland blij gemaakt met mooie badkamers, keukens, toiletten en vloeren.”

Showroom
In 2006 volgde een nieuwe stap. Hans en Helga kochten het bedrijf van buurman Piet te Wierik. Daardoor kregen ze ruimte voor een eigen showroom. “Eerst heel klein. We kwamen in de praktijk veel rommel tegen qua tegels en wilden de klant een kwalitatief goed product en goed advies tegen een fatsoenlijke prijs bieden.” In 2010 breidden Hans en Helga hun showroom verder uit. Ze bouwden bovendien een magazijn voor de opslag van hun tegelaanbod. “Elk jaar rond de zomer houden we onze opruimingsmarkt die nog steeds mensen naar Raalte trekt.”

In 2013 kreeg het bedrijf ook te maken met de naweeën van de crisis. “We hebben tot ons verdriet veel goede jongens moeten laten gaan, maar ook dit hebben we overleefd. In de jaren daarna hebben we mooie projecten gehad zoals de Zevenaartunnel, de Silo aan het kanaal, woningen aan de Koningspil en Maalsteen, teveel om op te noemen.” In 2018 volgde de voorlopig laatste uitbreiding. De showroom werd flink vergroot en kreeg een opfrisbeurt.

Kiwitz
“We zijn dealer geworden van Kiwitz waardoor we nog meer in kunnen spelen in al het nieuws in deze branche. Als je kijkt naar wat er de afgelopen jaren is veranderd in het tegelwerk en de tegels dan is dat enorm. De tegels zijn in steeds grotere maten verkrijgbaar geworden. Ook het aanbrengen is veranderd. Er zijn veel meer producten op de markt om het werk nog meer te verfijnen en ook naar buiten een veilige vloer te leggen, die ook tegen de weersomstandigheden kan. Kiwitz helpt ons de kwaliteit hoog te houden. We staan bekend om het feit dat we alles hebben, van grote tegels tot klein. Daarnaast bieden we nu ook keramisch hout aan. Dat is helemaal in opkomst, vooral in combinatie met vloerverwarming. Uit recent onderzoek is gebleken dat het rendement met vloertegels toch een stuk hoger ligt dan met pvc, metrofloor en dergelijke.”

“We hebben de afgelopen jaren veel geleerd, gezien en meegemaakt. Zowel positief als negatief. Maar naar ons idee hadden we dit niet kunnen redden als we niet onszelf waren gebleven. Daardoor krijgen we waardering van onze trouwe klanten, aannemers, bouwbedrijven en zeker van onze kinderen. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. We mogen gerust stellen dat we een open huis zijn voor iedereen. Of het nu een groot of klein project is, het is voor die klant net zo belangrijk en dat maakt dit werk ook zo leuk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.