Gespreksavond D66 over asbest en platteland

ZWOLLE – D66 Overijssel houdt op dinsdag 26 februari een gespreksavond in Elckerlyc in Luttenberg. Centraal staan asbest en het veranderende platteland.

In Overijssel moet vóór 2024 nog ongeveer 12 miljoen vierkante meter aan asbestdaken verwijderd worden. Naast de landelijke regelingen willen de provincie, de gemeenten en hun partners dat iedereen hierin mee kan doen. Daarnaast is er ook aandacht voor de leegstand op het platteland. Zo’n 85 procent van de erven in Overijssel heeft namelijk geen agrarische functie meer. Huidige investeringsprogramma’s als ‘Vrijkomende agrarische bebouwing’ besteden al aandacht aan het verminderen/opruimen van leegstaande agrarische bebouwing. Verder wil D66 tijdens de avond ook polsen welke zaken er nog meer spelen in het buitengebied. Namens D66 Overijssel zijn aanwezig Annemieke Traag (gedeputeerde voor de portefeuille Energie, Milieu en Europa) en Mathijs Perton (Statenlid). Ook D66 Raalte en D66 Olst-Wijhe zijn aanwezig. Aanvang is om 19.30 uur.

1 REACTIE

  1. Als je zo vlak voor verkiezingstijd nog even moet polsen wat er zoal leeft in het buitengebied dan geef je als partij aan dat je geen enkele binding met het buitengebied hebt en er eigenlijk ook weinig interesse in hebt muv de te winnen stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.