Home / Nieuws / Floor en Nanu winnen Raalter voorleeswedstrijd

Floor en Nanu winnen Raalter voorleeswedstrijd

RAALTE – Floor Kuttschruiter van basisschool de Korenbloem uit Raalte en Nanu Karel van basisschool Kwintijn uit Raalte hebben op woensdag 6 februari de Raalter voorleeswedstrijd gewonnen. Floor en Nanu mogen op 6 maart beiden Raalte vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

Er waren twee rondes, een ’s middags en een ’s avonds; telkens met acht kandidaten. Ze lazen allemaal een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Floor koos voor het boek Nergens meer veilig van Jan Heerze. Nanu las een fragment uit Buiten is het oorlog van Janny van der Molen voor. De jury vond dat Floor en Nanu het publiek echt mee kregen in het door hun gelezen verhaal, toevallig beide over de Tweede Wereldoorlog.

Deze lokale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd werden door de Bibliotheek Salland georganiseerd op basisschool De Linderte. Vanwege het grote aantal deelnemende scholen mogen er uit de gemeente Raalte twee winnaars door naar de regionale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Floor (foto links) en Nanu komen op 6 maart weer in actie tijdens de regionale finale in het Kulthushus in Holten.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.