FilmHuisRaalte met The Children Act

RAALTE – FilmHuisRaalte vertoont op vrijdag 1 maart het filmdrama ‘The Children Act’ in het Annahuis. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef.

Het verhaal gaat over Fiona Maye (Emma Thompson), een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding aan haar werk, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt.

Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten à 7 euro zijn verkrijgbaar bij de Parabool of te reserveren via staging2.filmhuisraalte.nl of info@filmhuisraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.