Feestelijke start werkzaamheden oeverbeschoeiing Raalte Noord

Een deel van de oeverbeschoeiing in Raalte Noord wordt de komende periode vervangen. De huidige beschoeiing is tijdens de aanleg van de wijk geplaatst en is inmiddels deels aan vervanging toe. Wethouder Jacques van Loevezijn heeft vandaag samen met een buurtbewoner symbolisch de eerste paal van de nieuwe beschoeiing in de grond geslagen.

Het gaat om de beschoeiing van de watergang ter hoogte van de Merel, Wulp, Zwaluw en Patrijs. De buurt diende zelf een vervangingsverzoek bij de gemeente Raalte in. Wethouder Jacques van Loevezijn: “Ik vind het mooi om te zien dat inwoners actief meedenken over hun leefomgeving. Met de aanleg van de beschoeiing geven we een kwaliteitsimpuls aan de openbare ruimte.” Aannemer Van Heteren is onlangs gestart met de werkzaamheden, die vanaf het water worden uitgevoerd. In het water ligt een drijvend platform met een kleine kraan die de panelen en palen de grond in trilt.

Een deel van de beschoeiing grenst aan tuinen van omwonenden. Doordat de nieuwe beschoeiing grotendeels voor de bestaande beschoeiing wordt aangebracht, raakt het vrijwel geen particuliere terrassen of bouwwerken. Met de aanwonenden waar dit wel het geval is heeft de gemeente de werkzaamheden uitvoerig afgestemd. De beschoeiing wordt gemaakt van kunststof en heeft een verwachte levensduur van 50 jaar. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind april gereed zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.