EP:Raalte zet er een punt achter

RAALTE – EP:Raalte heeft besloten om de stekker eruit te trekken. Per 1 mei sluit de winkel aan de Herenstraat in Raalte definitief de deuren. De opheffingsuitverkoop start op vrijdag 15 februari. “We hebben de beslissing met spijt in ons hart genomen”, vertelt Martin Timmermans van EP:Raalte. “Maar verder gaan, was onmogelijk geworden.”

Hij verwijst naar het steeds verder teruglopende winkelbezoek en de daardoor verminderde omzet. Bovendien zijn de marges steeds kleiner geworden en worden kosten alleen maar hoger. “Daarom is het niet meer verantwoord om nog langer met de winkel door te draaien. Door het toenemende koopgedrag via internet wordt het voor de stenen winkels steeds moeilijker om nog rond te komen.

Maar ook de steeds stijgende kosten, zoals onder andere personeelskosten en energie- en verzekeringskosten, maken het bestaan steeds moeilijker. Dan praten we nog niet eens over de huurkosten van de panden. Deze blijven ongekend hoog, ondanks een grote leegstand van diverse winkelpanden in het dorp. En om nu alleen te werken voor de huur, dat kan zeker niet de bedoeling zijn. We vinden het echt heel vervelend voor onze vaste klanten, maar we hopen wel op hun begrip.”

Martin is kwaad op de makelaar van zijn verhuurder. “Enkele weken geleden deden ze op Facebook een oproep voor een overnamekandidaat voor ons. Daarvoor had hij geen opdracht gekregen. We waren op dat moment nog in onderhandeling met een mogelijke overnamekandidaat en keken ook nog rond naar een andere winkelruimte. Na deze vermelding op Facebook was het direct merkbaar dat klanten ineens veel voorzichtiger werden met de aankopen in onze winkel. Bij voorbeeld werd heel vaak de vraag gesteld hoe het dan met de garantie zit.”

Garanties
Daarvoor heeft EP:Raalte echter een oplossing gevonden. Klanten kunnen met defecten die binnen de garantietermijn vallen, terecht bij Expert Raalte. Wel dient de aankoopbon van EP:Raalte daarbij getoond te worden. Ook de klanten met een Wertgarantie kunnen bij Expert Raalte terecht. De klanten met een EP:Serviceplan zullen hiervoor contact moeten opnemen met EP:Nederland voor verdere afspraken. Op 15 februari start de opheffingsuitverkoop bij EP:Raalte. Alles in de winkel gaat tegen flink verlaagde prijzen de deur uit. “En natuurlijk blijft onze service ook nu nog de boventoon voeren. De klanten hoeven niet zelf met de aankoop te slepen. We zorgen ervoor dat alles netjes thuis wordt bezorgd en eventueel aangesloten. Via deze weg willen we ook onze hartelijke dank uitspreken naar alle klanten die voor vele jaren hun vertrouwen aan ons hebben gegeven.”