DroomDag Raalte op herhaling

ROV laat jongeren met een beperking kennis maken met ‘avontuurlijke’ beroepen

RAALTE – De Droomdag die vorig jaar voor het eerst plaatsvond in Raalte wordt een jaarlijks terugkerend evenement. Dat heeft de activiteitencommissie van het ROV, die de eerste editie organiseerde, besloten.

Op 28 april, tijdens de koopzondag in Raalte, kunnen jongeren met een verstandelijke beperking tussen 13.00 en 17.00 uur opnieuw korte stages volgen bij ondernemers uit Raalte en andere partijen. Aan de eerste editie deden 45 jongeren mee.

Afgelopen jaar waren zowel de ondernemers als de deelnemers super enthousiast. “De meeste ondernemers zeiden meteen hun medewerking weer toe. Datzelfde geldt voor de politie, brandweer en dierenambulance”, vertelt medeorganisator Mascha Zetzema.

De middag wordt weer verdeeld in twee blokken. Zo kunnen de deelnemers kennismaken met twee verschillende bedrijven (één mag natuurlijk ook). Van helpen in de kassa tot koffie rondbrengen in een horecagelegenheid, van assistentie in de keuken tot de post bezorgen, van de politie of brandweer helpen tot meewerken in een kledingzaak; alles is mogelijk.

Verder zijn er die middag nog tal van andere activiteiten. De hele middag treden diverse artiesten uit de omgeving op bij de Grote Markt. Daarnaast is ook volkszanger Pascal Redeker van de partij. Verder ligt er een springkussen, loopt er een ballonnenclown rond en is er een kinderboerderij en een belevingsmarkt. Diverse Sallandse sportploegen verzorgen demonstraties.

Speelser
De Droomdag is een initiatief van Christel Jonkman en Mascha Zetzema. Het was Christel die van vrienden hoorde over soortgelijke initiatieven in Haarlem en Aalsmeer en besloot om iets dergelijks ook in Raalte te introduceren. Bij haar vriendin Mascha, net als Christel ook moeder van een kind dat tot de doelgroep behoort, vond ze een gewillig oor.

“Kijk, leerlingen van de Zonnehof gaan ook wel eens op stage, maar de DroomDag is wat speelser. Het draait om beroepen waarvoor ze normaal gesproken niet zo snel in aanmerking komen. Het is veel breder. Voor die jongeren is het leuk om eens met de politie mee te gaan, te helpen bij een kapper of mee te lopen bij een speelgoedzaak. Ook om te laten zien wat ze wél kunnen. Of het nou gaat om het verwijderen van kledinglabeltjes of kassawerk.”

Lijkt het je leuk om deze dag ergens te helpen? Schrijf je dan in via staging2.winkeleninraalte.nl of stuur een mail naar r.j.m.jonkman@ziggo.nl. Neem voor meer informatie contact op met Christel Jonkman via 06-42703864 of Mascha Zetzema via 06-13739252.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.