Dorie Haarman stopt met The Art Company

RAALTE – Met pijn in het hart stoppen Dorie en Hein Haarman met The Art Company en Trophy & Gift House in Raalte. De twee willen gaan genieten van hun vrije tijd. Dorie is 67 en Hein is 69. De deuren gaan waarschijnlijk eind juni dicht.

Het viel de twee zwaar om tot dit besluit te komen. “Dertig jaar geleden begonnen we vanuit onze garage in de Kloosterhoek onder de naam Trophy & Gift House met sportprijzen en graveren en daarna gingen we naar de BK Straat, waar het inlijsten erbij kwam. Inmiddels zitten we vijftien jaar in het pand aan de Waag, waar we kunst en kunstenaarsbenodigdheden hebben toegevoegd aan ons assortiment. We zijn geen dag met tegenzin naar het werk gegaan en genieten er nog steeds volop van. Het prettige contact, de betrokkenheid en waardering van onze klanten gaan we zeker missen.”
De twee hopen nog een overnamekandidaat te vinden. “Maar dat is moeilijk. Dat komt met name door de grote veelzijdigheid van onze werkzaamheden: kunsthandel, lijstenmakerij, kunstenaarsbenodigdheden, sportprijzen, graveren, thematische sculpturen en meer. Maar kandidaten hoeven natuurlijk niet al onze werkzaamheden over te nemen. Het mag ook één onderdeel zijn.”
De komende maanden zijn Dorie en Hein hun klanten nog gewoon van dienst. Lopende orders en bestellingen worden allemaal afgehandeld en het is ook nog mogelijk om nieuwe bestellingen te plaatsen. “Daarna hebben we tijd voor onze hobby’s zoals fietsen, wandelen, reizen en tuinieren. Verder hopen we ook meer tijd vrij te maken voor onze kinderen en kleinkinderen.”
Dorie en Hein raden aan om cadeaubonnen van hun winkel tijdig in te wisselen. “Door hoge kortingen is iedereen nu in de gelegenheid om in het bezit te komen van een bijzonder schilderij, glasobject of beeld uit onze ruime collectie. Hierbij willen wij iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de jarenlange klandizie. Wij hebben het als een bijzonder voorrecht ervaren om iedereen al die jaren als klant te hebben mogen ontvangen en adviseren.”