Home / Sallandcentraal / D66 Overijssel wil 372 miljoen extra investeren voor klimaat

D66 Overijssel wil 372 miljoen extra investeren voor klimaat

ZWOLLE – D66 Overijssel wil 372 miljoen euro investeren in het klimaat. De miljoenen, een deel van de opbrengst van Essent, moeten naar programma’s en investeringen voor duurzame initiatieven van inwoners en bedrijven gaan. Met dit extra bedrag komt de investering in een groen Overijssel daarmee op ongeveer 600 miljoen.

De twaalf D66-provincielijsttrekkers hebben recentelijk hun landelijke klimaatplan gepresenteerd. De partij wil in totaal 5,3 miljard euro investeren in o.a. schone energie, laadpalen, warmtenetten, buurtbatterijen, duurzaam openbaar vervoer, onderwijs en isolatie van huur- en koophuizen. Voor Overijssel betekent dat onder andere: extra provinciaal geld voor de projecten ‘asbest eraf en zon erop’; waterstofstations in cirkels van 100 kilometer zodat voertuigen op waterstof makkelijker te gebruiken worden; ruim 1100 km extra fietssnelwegen, met zonnepanelen eronder en de aanplant van een miljoen extra bomen, voor iedere inwoner van Overijssel één, om de CO2-uitstoot terug te dringen. Daarnaast heeft D66 nog 23 bestemmingen voor het geld, o.a. meer windmolens, innovatiebudget voor universiteit en hogescholen, etc.

Bakker: “Investeren in klimaat biedt kansen: schone lucht, comfortabele huizen, nieuwe banen en nieuwe technieken. De provincie gaat over bouwen, wegen en energie. Onderwerpen die alles met klimaat te maken hebben. Klimaat staat bij D66 op één. Daarom zijn klimaatplannen in de provincie ontzettend nodig.”

Meer info: https://overijssel.d66.nl.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.