Commissaris van de Koning als speciale gastheer

ZWOLLE – Twee gasten van Vier het Leven werden zaterdagavond door een zeer speciale gastheer opgehaald om naar naar De Spiegel in Zwolle te gaan. Andries Heidema, Commissaris van de Koning begeleidde deze avond vol verve oudere dames naar de voorstelling van Claudia de Breij.

De Commissaris deed het op een bijzondere manier. De gasten werden opgehaald met de dienstauto met chauffeur. Dat doen de gastvrouwen en -heren niet van Vier het leven, zij rijden zelf. Maar dat maakte de Commissaris helemaal goed door koffie voor ook andere gastvrouwen en gasten in te schenken. Met zorg begeleidde hij de slechtziende gast via de trappetjes van de Spiegel naar de plaats in het theater.

Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en altijd twee consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.Ook deze avond genoten ouderen samen met de gastvrouwen en de bijzondere gastheer: hij heeft de dames ook weer veilig naar huis gebracht.

Ouderen, mantelzorgers en organisaties kunnen gratis een programmaboekje aanvragen van hun regio (Almelo, Deventer, Enschede/Hengelo, Rijssen-Holten, Vechtdal en Zwolle) via de landelijke website staging2.4hetleven.nl of 035-524 51 56. De kosten voor culturele uitjes zijn inclusief toegang, begeleiding, vervoer en een kopje koffie/thee bij binnenkomst en drankje na afloop.

Foto: Janita van Eeden