CDA en VVD Overijssel: ‘Grondeigenaren mogen niet de dupe worden van storting drugsafval’

Het aantal drugsdumpingen in Oost-Nederland neemt steeds verder toe. De Rijksregeling die grondeigenaren schadeloos stelt voor het opruimen van drugsafval is inmiddels verlopen. CDA en VVD willen dat de provincie met een tijdelijke regeling komt om grondeigenaren financieel te helpen als er drugsafval op hun terrein wordt gedumpt.

“Wij zijn van mening dat het probleem beter aangepakt moet worden. De provincie heeft daarin wat ons betreft een belangrijke rol. Zij moet daarom zorgen dat er op korte termijn een provinciale regeling komt die grondeigenaren ondersteunt als er op hun percelen drugsafval wordt aangetroffen. Zij mogen niet de dupe worden van de hoge kosten die het opruimen van dit chemische afval met zich mee brengt. Daarnaast moet de lobby voor een nieuwe Rijksregeling worden voortgezet”, aldus fractievoorzitters Martin Reesink (CDA) en Regien Courtz (VVD).

1 REACTIE

  1. Het is de discussie niet waard. Het mag toch duidelijk zijn dat een grondeigenaar per definitie niet verantwoordelijk is voor afval dat een ander op z’n terrein stort. Is ‘handhaven’ wellicht het toverwoord?..
    Er zijn ook van die aso’s die aan de kanaaldijk oost, en naar de Heesweg bij van Merksteijn hun rommel met regelmaat dumpen. Meer plietsie dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.