Gewoon Carolien: Fraudeurs

“What the fuck; hoe kan dat nu?” Vele mensen in Salland hebben Victor Mids, van het programma Mindfuck, al op televisie en/of live mogen meemaken of gezien. Hij komt dingen over je te weten die heel persoonlijk zijn, zelfs hoeveel geld je in je portemonnee hebt.

Victor Mids, naast mindfucker is hij arts van beroep, geeft aan dat hij lichaamstaal, zoals ademhaling en hartslag, kan interpreteren en beïnvloeden. Het is een combinatie van wetenschappelijke methodes en illusies. Er zijn steeds meer mensen die kunnen wat Victor Mids ook doet en er zelf beter van willen worden ten koste van andere mensen.

Een Sallandse mevrouw heeft via de mail vaker facturen gekregen en deze mails worden steeds duidelijker van toon. Dan wordt ze gebeld door een vertegenwoordiger van een bank. Ze dient a la minuut meer dan 2.000 euro over te maken anders zou er iets niet goed komen in hun bedrijf. Deze bewuste mevrouw die goed met beide benen op de grond staat, raakt wat uit balans, gaat mee in de paniek en onrust die de beller maakt. In een paar minuten maakt ze het grote geldbedrag over naar de genoemde bankrekening. Na het ophangen van de telefoon twijfelt ze al of ze het goed heeft gedaan. Ze snapt niet wat maakt dat ze het geld heeft overgemaakt. Dat zou ze nooit doen, heeft ze altijd gedacht. Echter ze heeft het gedaan. ‘Ik ben meteen met de bank gaan bellen, maar ze konden helaas niks meer voor me doen’. Ze belt me, toch wel erg geschrokken op. Als zij haar verhaal vertelt, kan ik niks anders bedenken dan dat zij beïnvloed is door de geestkracht van de andere persoon aan de telefoon. In dit geval noemen we dat zwarte magie, omdat de andere persoon er nadeel van ondervindt. ‘Gelukkig gaat het maar om geld’, zegt de Sallandse, maar het blijft jammer.

Een paar weken later hoor ik van iemand die een appberichtje van een vriendin kreeg. De vriendin had weinig batterij over, kon dus niet bellen, maar had dringend geld nodig en na een korte chat over ditjes en datjes kreeg ze allerlei vragen om een flink geldbedrag over te maken. Ze werd steeds de richting van betalen op ‘geduwd’. Deze vrouw deed dat gelukkig niet. Het bleek dat de vriendin een code via haar app had gekregen. Zij was erover gebeld met een gezellig praatje. De code zou ze ‘per ongeluk’ hebben gekregen en of ze die door wilde appen. Doe je dat, dan nemen de criminelen je whatsapp over en je contactenlijst. En via jouw app kunnen ze een contact beïnvloeden om geld over te maken.

Wij kregen van de week mensen van ‘afvoercheck’ aan de deur. Nette mensen met legitimatie. Ik was verrast dat ik, zonder reden, de deur maar een klein stukje open deed. Er hoeft niks aan de hand te zijn. Een buur vroeg een paar dagen later om ervaring mbt het schoonspuiten van het hoofdriool, reinigen van de afvoerleidingen en sifons. Zo lazen we dat bedrijven uit de buurt goedkoper schoonmaken. Bovendien lijkt het ons vertrouwder. Ik heb met mijzelf afgesproken niks aan de deur, buitenshuis of via de telefoon af te sluiten of te kopen. Het geeft mijzelf de rust om in mijn tempo zaken uit te zoeken.

Belangrijk om te weten, leer dus meer over hoe het brein, de zintuigen, non-verbale communicatie en beïnvloeding van het onderbewustzijn werken. Wees bewust dat dit kan. Reageer gerust via staging2.carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.