Bouwbedrijf Mensink vindt gestolen goederen terug in Raalte

Ze baalden als een stekker bij Bouwbedrijf Mensink uit Broekland. Vorige week werd het bedrijf twee keer bestolen. “In de Randstand zijn beveiligingscamera’s op bouwplaatsen standaard aanwezig. Gelukkig zijn wij actief in een regio met veel sociale controle. We vertrouwen op de ogen en oren van de buurt. Dat gaat meestal goed, maar niet altijd”, schrijft het bouwbedrijf.

Op een bouwplaats in Heino verdwenen ’s nachts enkele kabels. “Bij de ontdekking de volgende morgen bleek dat de kabels, verlichting en kachels van onze collega-aannemers op de naastgelegen bouwplaats ook aan de wandel waren gegaan. Hoe vreemd!”

De inkt van de aangifte was nog niet droog of de volgende melding kwam binnen. Een radio, bouwkachel en bouwdroger waren ontvreemd op de bouwplaats in Diepenveen. Opvallend detail: er lag een zaklamp die er een dag eerder nog niet lag. “Beter dan niets zou je zeggen, maar geloof ons maar: drie dure apparaten voor een zaklamp is geen goede ruildeal.”

Er werd opnieuw aangifte van diefstal gedaan. Maar toen kwam er snel schot in de zaak. “Een van onze jongers was vervolgens zo slim om eens een kijkje te nemen op Marktplaats. Gewoon uit interesse. En ja, daar stonden ze! Keurig op een rijtje: de bouwkachel, de bouwdroger en de radio.”

De goederen werden te koop aangeboden in Raalte. Slechts 120 euro voor de spullen met een nieuwprijs van 1815 euro. Het bouwbedrijf nam direct contact op met de politie. “Onze jongens staan te trappelen om even langs te gaan”, liet de politie weten. Bij een huisbezoek werden de gestolen goederen aangetroffen.

Tot slot een tip van Bouwbedrijf Mensink: “Doe altijd aangifte als je spullen middenin de nacht op miraculeuze wijze verdwijnen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.