Binnenspektakel bij manage in Heeten

Op zaterdag 23 februari organiseert Menvereniging Heeten voor de derde keer een Indoor Mini Marathon. Al ruim dertig jaar organiseren zij eind september een grote outdoor marathon, waar vele menners zich voor inschrijven. Inmiddels weten velen de indoor marathon ook te vinden in Heeten.

“Dit jaar wordt het derde keer en het is een mooie afsluiting voor vele menners voor wat het indoor seizoen betreft”, zegt Peter Duteweert, voorzitter van Menvereniging Heeten. “Binnenkort start het outdoor seizoen en de meeste menners willen hun pony’s en paarden nog even ‘lekker laten gaan’, zoals we dat zeggen. Er komen namelijk twee hindernissen in de binnenbak te staan, zoals men dat al van ons buiten gewenst is. Tussen deze hindernissen door dient men nog een kegelparcours af te leggen. Alles gaat op tijd, dus wie het snelst het hele parcours aflegt en de balletjes op kegels laat liggen, is de winnaar”.

Wedstrijdsecretaris Anita van der Meer is erg content met het aantal deelnemers. Voor zaterdag mogen ze vijftig combinatie’s begroeten. Deze variëren van enkelspan pony’s tot 4-span pony’s. Als er nog combinatie’s zich willen inschrijven, dan is dat nog mogelijk. Ga hiervoor naar staging2.mijnknhs.nl of mail naar hapheeten@gmail.com.

“We willen deze indoor marathon net zo spectaculair maken als onze outdoor wedstrijd en dan dien je alles volgens de regelementen van de KNHS te doen. En dat betekent ook dat er een officiële jury aanwezig is. Ook voor deze marathon leggen we de lat elk jaar hoger. Dit betekent een goede organisatie van niet alleen wij als bestuursleden, maar van al onze leden”, zegt Linda Tutert, penningmeester van Menvereniging Heeten.

Om alles in goede banen te leiden is er een werkcommissie, dat tevens de outdoor marathon coördineert. De commissie bestaat uit Harry Tutert (actieve wedstrijdmenner) Bart Pleizier (groom), Peter Duteweert, Linda Tutert en Anita van der Meer. Het spektakel zal beginnen op vrijdagavond met het verkennen van het parcours vanaf 18.00 uur tot 21.00 uur. Zaterdagochtend kan men eerst het parcours (opnieuw) verkennen en gaan ze rond 09.30 uur van start. Aan het einde van de middag zal er een finale plaatsvinden, waarin nog snellere tijden gereden zullen gaan worden. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.