Benefiet Festival de Mexico voor Gerrit-Jan uit Olst

Op zondag 24 februari vindt in Sporthal De Hooiberg in Olst een bijzonder muzikaal festival plaats. Met dit festival hopen de organisatoren een bijdrage te kunnen leveren aan de crowdfundingsactie van de geboren en getogen Olstenaar Gerrit-Jan Willems. Gerrit-Jan strijdt tegen de ziekte MS en wil in Mexico de HSCT-behandeling ondergaan die deze ziekte stil kan zetten.

In 2006 werd bij Gerrit Jan de ziekte MS vastgesteld. Na jarenlange lichamelijke achteruitgang heeft hij besloten de strijd met MS aan te gaan. De stamceltransplantatie die hij wil ondergaan om de ziekte te stoppen wordt (nog) niet in Nederland uitgevoerd. Daarom heeft hij 75.000 euro nodig voor een behandeling in Mexico. “Door middel van crowdfunding hoop ik dat velen mij willen steunen in mijn strijd”.

Ander leven

Jarenlang had oud-Olstenaar Gerrit Jan zijn eigen bedrijf als parketteur, voetbalde bij Overwetering en een onbezorgd leven als iedere gemiddelde twintiger.
In 2006 veranderde zijn leven na de diagnose MS rigoureus. “Ik kan momenteel niet meer de dingen doen die zo vanzelfsprekend lijken. Over iedere stap die ik wil zetten moet ik nadenken hoe ik die zet. Mijn bedrijf heb ik moeten beëindigen en afgelopen zomer heb ik helaas moeten besluiten om ook mijn parttimebaan als taxichauffeur op te geven. Het wordt lichamelijk te zwaar. De pijn in onder andere mijn benen is te groot.”

Stamceltherapie

In het buitenland wordt al een aantal jaren stamceltransplantatie (HSCT hematopoietische stamceltransplantatie) toegepast bij MS patiënten. Het is een zware behandeling waarbij het immuunsysteem door een chemotherapie en herintroductie van stamcellen opnieuw wordt opgebouwd.

Bij 80% van de behandelde patiënten wordt de ziekte hiermee stilgezet. “Deze behandeling is voor mij nu de enige optie om lichamelijk te blijven zoals ik nu ben en wie weet, met wat geluk, nemen mijn klachten af.” Het doel is het ‘stopzetten’ van de ziekte.
Bij geen behandeling is één ding zeker: “de ziekte MS zal steeds meer van mijn leven afnemen, en ik wil niet nog meer opgeven, ik wil dat de ziekte stopt. Mijn kinderen van 2 en 4 jaar wil ik zien opgroeien. Niet vanuit een rolstoel.”

Kosten

De Nederlandse zorgverzekeraars erkennen de HSCT behandeling (nog) niet, aangezien stamceltherapie voor MS (nog) geen officiële behandelmethode is. Dit betekent dat het hele traject van de HSCT stamceltherapiebehandeling (voorbereiding, financiering en nazorg) zelf geregeld en gefinancierd met worden. De behandeling en alles er omheen kost € 75.000,-.
Om alles goed te regelen is de Stichting GJ vs MS opgericht, de stichting heeft als doel geld in te zamelen voor Gerrit jan en de HSCT behandeling voor hem mogelijk te maken.

Festival de Mexico

Het idee om een benefiet festival te organiseren voor Gerrit-Jan werd door vrienden, kennissen en de regionale ondernemers al snel omarmd. Omdat Gerrit-Jan een HSCT behandeling moet ondergaan in een gespecialiseerde MS kliniek in Mexico werd de link met Mexico voor het benefiet Festival gelegd. Met twee podia en een gevarieerd muziekaanbod moet het ondanks alles een spetterend feest worden, dat begint om 15.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Naast goede muziek komt ook de inwendige mens aan zijn trekken. Eten en drinken wordt, geheel in stijl verzorgd door Eten en Drinken BIJRipperda en Maalderij, Bakkerij en Proeverij de Bökkers Mölle.

The Voice

Op het podium staan The Voice Kids winares Yosina samen met haar vader Decky Rumajauw en Cleo Vlogman, deelneemster aan de meest recente The Voice. Verder hebben, feestzanger Marco ten Kate en twee bands uit Olst, Averell D en de Free Beer Bastards hun toezegging gedaan. Ook is Pop Coverband IMPULS uit Wesepe recentelijk aan de line-up toegevoegd. Alle artiesten dragen Gerrit-Jan een warm hart toe en werken kosteloos mee.
Natuurlijk is ook aan vermaak voor de jeugdige bezoekers gedacht en werken alle horeca bedrijven, overige partners en vrijwilligers belangeloos mee.

Nacho Challenge

Op Facebook is inmiddels succesvol een Nacho Challenge van start gegaan. Met deze challenge worden sponsoren voor het festival uitgedaagd. Diverse personen en bedrijven hebben middels deze challenge hun bijdrage toegezegd. De gehele opbrengst gaat rechtstreeks naar de Stichting GJ vs MS voor de behandeling van Gerrit-Jan.

De entree bedraagt 10 euro per persoon. (kinderen tot 12 jaar gratis)
Alle info m.b.t. de Stichting: staging2.gjvsms.nl en op Facebook: GJvsMS.
Voor het festival op Facebook: Festival de Mexico.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.