Actie Lions Raalte levert 4200 pakken koffie op voor Voedselbank Raalte

Koffiebrander Douwe Egberts heeft 4291 pakken DE-koffie afgeleverd bij Voedselbank Raalte. De omvangrijke levering was het resultaat van de Douwe Egberts-waardepuntenactie van Lionsclub Raalte in samenwerking met de Voedselbank en onder andere supermarkten in Raalte en de buurtdorpen.

Rond de jaarwisseling stonden in de winkels bussen waarin iedereen zijn of haar (opgespaarde) DE-punten kon werpen. De leden van de Lionsclub Raalte hebben vervolgens half januari inhoud van de bussen opgehaald en de punten geteld.
In totaal werden 1.935.000 waardepunten ingezameld en samen met de opbrengst van soortgelijke acties van andere Lionsclubs bij Douwe Egberts ingeleverd. De koffiebrander verhoogde oogst van 63 miljoen punten nog eens met een flinke bonus. Voor de Voedselbank Raalte betekende dat eindelijk ruim 4000 pakken koffie.

Zeldzaam product

Coördinator Roel Kamping van de Lionsclub is tevreden met de opbrengst. “Iedereen drinkt graag een kopje koffie, ook de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Ik heb begrepen dat koffie een zeldzaam product is voor de Voedselbanken”, aldus Kamping. “Omdat het een lange houdbaarheidsdatum heeft, wordt het vrijwel nooit aan de Voedselbanken aangeboden. Met deze actie heeft ieder gezin dat aangewezen is op Voedselbank de komende periode een pak koffie in het pakket zitten. Dat is natuurlijk fantastisch.”

Klein gebaar

Ook voorzitter Frans Rouwenhoff van Voedselbank Raalte is blij met deze donatie, in omvang de grootste van deze landelijke actie. “Niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.”

2 REACTIES

  1. Wat jammer dat het nu weer die de koffie is, slechtere koffie kun je niet krijgen. Ik dacht dat de voedselbank voor de eerste levensbehoefte was?

  2. Alhoewel ik het een fantastische actie vind
    blijf ik er toch moeite mee hebben dat we in onze welvarende gemeente überhaupt een voedselbank nodig hebben.
    Aan de ene kant investeren we miljoenen in de prachtigste projecten zoals bijvoorbeeld het nieuwe Tijenraan maar aan de andere kant moeten we acties op touw zetten om onze minderbedeelden van voedsel en/of wat extraatjes te kunnen voorzien.
    Vind het eigenlijk zó krom…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.