Hanenkraaiwedstrijd Den Nul: Aapjes kijken met hanen

DEN NUL – Eigenlijk is het aapjes kijken, maar dan met hanen. Afgelopen zondag vond in het buurthuis van Den Nul een hanenkraaiwedstrijd plaats.

Welke haan kraait het vaakst binnen een afgesproken tijd? Het is een traditie die naar verluidt haar oorsprong vindt in België, maar ook is overgewaaid naar Nederland. De potsierlijkheid van het geheel zal ook de bezoekers en deelnemers niet ontgaan zijn. Maar ja, bij dergelijke activiteiten draait het vooral om de gezelligheid. Lekker een biertje pakken met elkaar, hooguit af en toe verstoord door wat gekraai. De jury houdt ondertussen de hanen wel in de gaten.

Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.