Rick: Queen

Beliebers, zo heten de fans van Justin Bieber. De beste man heeft er veel van. Lady Gaga noemt haar fans ‘Little Monsters’. Zo heeft iedere artiest fans. Massa’s mensen die alle muziek hebben en kennen. En die bij ieder concert vooraan willen staan om hun grote idool aan het werk te zien. Ik was nooit ergens fan van. Nooit echt.

Ooit had ik posters van Duran Duran, cd’s van Acda & De Munnik en dvd’s van Metallica-concerten. Maar voor een echte fan was ik niet trouw genoeg. Ik kocht liever verzamelalbums zodat ik niet naar alle onbekende nummers hoefde te luisteren. Totdat ik vorige week per ongeluk Bohemian Rhapsody keek. De film over Queen en het leven van Freddie Mercury.

Bam. Daar was het. Het verhaal, de liedjes, de stem en het onvoorstelbare bereik van Freddie. Ik verslond de film, bleef de volledige aftiteling zitten omdat de muziek doorliep en direct daarna googelde ik het Live Aid Concert van Queen in 1985. Meteen begreep ik waarom dit concert is uitgeroepen tot het beste live optreden ooit. Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Hammer To Fall, Crazy Little Thing Called Love, We Wil Rock You en We Are The Champions. Dik twintig minuten genieten.

Radio Ga Ga. Ik heb het nummer in mijn leven misschien wel honderd keer op de radio gehoord. Nooit zette ik het volume hoger. Nooit zong ik mee. En nu bekeek ik voor de zoveelste keer in een paar dagen de live-versie en begon zachtjes te huilen. Nooit eerder wilde ik zo graag bij een concert aanwezig zijn. Een concert dat nooit meer gaat plaatsvinden.

Ik ben de komende tijd druk. Ik wil alles hebben. Cd’s, platen, boeken. Ik móet een nieuwe tv met beter geluid, een soundbar. Misschien bouw ik een geluidsdichte kelder of zolder om echt los te gaan. Ik ben veertig en ik ben fan. Eindelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.