Zonnebloem start 70-jarig jubileum met Week van het Bezoekwerk

REGIO – Op donderdag 17 januari bestond Nationale Vereniging de Zonnebloem 70 jaar. Daarom heeft de vrijwilligersorganisatie de Week van het Bezoekwerk in het leven geroepen. Deze vindt in heel Nederland plaats van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 januari. Een dikke week lang leggen Zonnebloemvrijwilligers zoveel mogelijk huisbezoeken af bij mensen met een lichamelijke beperking. Natuurlijk doen ook de vrijwilligers in Deventer en de omliggende dorpen van de Zonnebloem hieraan mee. Zij bezoeken het hele jaar door met regelmaat mensen en organiseren activiteiten waaraan zij kunnen deelnemen.

Ook in Deventer en in de omliggende dorpen Diepenveen, Bathmen, Broekland, Schalkhaar, Heeten en Nieuw Heeten, Lettele / Okkenbroek en Olst / Wijhe zijn al vele Zonnebloem vrijwilligers actief maar zijn nieuwe gezichten nog altijd welkom. Mensen die ook iets voor een ander wil betekenen kunnen contact opnemen via tel. 06- 587 66 445 of per mail: zonnebloem.regiodeventer@gmail.com.

In 2019 bestaat de Zonnebloem 70 jaar. De vereniging laat deze mijlpaal uiteraard niet zomaar voorbij gaan. Het 70-jarig jubileum viert de organisatie samen met haar 38.000 vrijwilligers en 112.000 activiteiten- en vakantiedeelnemers. Daarom start de Zonnebloem met de Week van het Bezoekwerk in januari en viert het de 70 zorgeloze Zonnebloemdagen in het voorjaar. Begin september staat het vakantieschip van de Zonnebloem tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam in de belangstelling. De vereniging sluit het jubileumjaar af op de Nationale Vrijwilligers dag in december. Ook krijgen veel reguliere Zonnebloemactiviteiten een jubileumsausje.