Home / Uncategorized / Zondagse gedachte: Hoopvol opnieuw beginnen

Zondagse gedachte: Hoopvol opnieuw beginnen

Van 2018 zijn we 2019 ingegaan. De een heeft opgelucht de bladzijde omgeslagen en hoopt op een beter jaar; de ander heeft het met weemoed gedaan en zit vol dierbare herinneringen aan het afgelopen jaar. Weer een ander is intens dankbaar. Op één januari is het in de vieringen in de katholieke kerk nog een keer Kerstmis. We gaan met de herders op kraambezoek  bij de pasgeboren Jezus. in De herders gingen op weg naar het Kind nadat ze de boodschap van de engelen gehoord hebben: “Haastig gingen ze erheen en vonden Maria en Jozef, en het kind dat in de voerbak lag.”(Lucas 2,16). Het Nieuwe jaar zijn we begonnen we met het kerstkind in de kribbe. We beginnen dus met het hoopvolle teken van nieuw leven. God begint iets nieuws en dat doet Hij gewoon in een stal, in een voerbak. De herders ontdekken dat God er in hun leven is. Mogen wij dat ook ontdekken in 2019. Op weg gaan met elkaar: in familie, op je werk, op school, in onze geloofsgemeenschappen. Samen vertrouwen dat er meer mogelijk is dan we vaak denken. Meer vriendschap, meer enthousiasme, meer geluk, meer daadkracht, meer liefde, meer vrede. God zelf schenkt het ons als wij erin durven te geloven en eraan gaan bouwen. Dat noemen we zegen.

Een gezegend, hoopvol en optimistisch 2019

Diaken Marc Brinkhuis

Lees ook

Veilig winkelen tijdens magazijnverkoop Wagenmans Wonen

(Advertorial) LEMELERVELD – Gedurende drie weekenden in november en december presenteert Wagenmans Wonen een magazijnverkoop. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.