Zondagse gedachte: Een blauwe maandag

Deze week begon zoals altijd op maandag, maar geen gewone maandag, maar de zogenaamde Blue Monday. Deze dag zou de meest deprimerende van het jaar zijn.
De bedenker hiervan is de Britse psycholoog Cliff Arnall.Hij bedacht dat maandag op zich als begin van de werkweek voor veel mensen al deprimerend kan zijn. En dan in januari….. De feestdagen zijn achter de rug, de vakanties nog ver weg, de ochtenden koud en donker. En van de goede voornemens lijkt ook al niet veel terecht te komen.
Genoeg om depressief of op zijn minst chagrijnig van te worden.De commercie lijkt nu ook deze blue Monday ontdekt te hebben. Ik krijg tenminste reclame in mijn postvak van bloemisten om deze dag met een bloemetje op te fleuren.

En de vakantiebeurs is niet voor niets in deze tijd van het jaar.Maar op de blauwe maandag van dit jaar zag het er toch minder somber uit.
Om te beginnen deed de maan zelf daar haar best voor: in de vroege ochtend was er een goed zichtbare maansverduistering. Rond zes uur was er een bloedrode maan te zien aan de westelijke hemel. Langzaam zakte die naar de horizon terwijl het gewone witte licht haar de bovenkant weer zichtbaar werd. De maan ging onder en de zon kwam op.
De hele dag baadde in het licht van de gele winterzon. Zo was op deze dag de maan niet blue maar rood. En was het een zondag.
Wat een mooie geschenken kregen we op deze dag. En toen wisten we nog niet wat ons de volgende dag geschonken zou worden: een prachtig wit tapijt.
Zo krijgen we bijna iedere dag wel een geschenk. Zomaar, daar hoeven we niets voor te doen. Maar we moeten het wel willen uitpakken!
Hoezo, blue Monday? Het was een kleurrijke week!

Irene Ziegelaar
Wesepe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.