Wereldmuziek door LUKIĆ

DEVENTER – Donderdag 17 januari speelt LUKIĆ het gloednieuwe programma ‘Da te nema’ (als jij er niet was) in de Deventer Schouwburg. In deze afwisselend en meeslepende voorstelling spelen zij eigen muziek en parels uit de mediterrane, Balkan- en zigeunermuziek.

De Bosnische Mile Lukic is oprecht en heeft een boeiend, avontuurlijk, lyrisch en ongeremd repertoir waarbij de voorstelling wordt versterkt door verhalen en anekdotes; soms sprookjesachtig, soms hilarisch of scherpzinnig.
Lukić omringt zich met een trio uit de bovenste regionen van de (wereld)muziekscène: violiste Aili Deiwiks (oa. Ernst Jansz), percussionist Henk Wanders (Orchestra, Frank Boeijen, Makis Seviloglou) en contrabassist Norbert Leurs (oa. Gé Reinders, John Helliwell, Quatro Ventos, Iain Matthews).

Kaarten zijn te verkrijgen via staging2.deventerschouwburg.nl.