VVD Raalte stelt vragen over handhaving taaleis in gemeente

VVD-fractievoorzitter Alexander Kreule wil weten hoe het staat met de handhaving van de taaleis in de gemeente Raalte. “Volgens het nieuws verzuimen gemeentes veelal om de taaleis voor bijstandsgerechtigden na te leven. Dit is een wettelijke verplichting en wat de VVD betreft ook een zeer belangrijke taak. Wanneer iemand niet voldoende de taal spreekt is de kans op een betaalde baan stukken kleiner. Het is daarom onacceptabel wanneer iemand door onwil de taal onvoldoende beheerst.”

In 2016 stelde de VVD-fractie ook vragen over de handhaving van de maatregel in Raalte. De liberalen willen weten of de taaleis goed wordt gecontroleerd en of er al bijstandsgerechtigden zijn gekort naar aanleiding van de eis.

Bij de vorige dossiertoets bleek dat twintig bijstandsgerechtigden niet aan de eis voldeden. De VVD wil weten of zij inmiddels vooruitgang hebben geboekt en hoeveel mensen er nu nog niet voldoen aan de taaleis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.