Veertiende editie Boombouw Wintermarathon

LEMELERVELD – Over minder dan zes weken is het weer zover: de veertiende editie van de Boombouw Wintermarathon. De wintermarathon, die op zondag 24 februari zal worden verreden, wordt georganiseerd door Wielerclub Cycling Lemelerveld. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 55, 75 en 100+ kilometer. De routes gaan voor 95 procent over onverharde paden in de groene omgeving van de gemeenten Ommen, Hellendoorn en Nijverdal.

Het is inmiddels de veertiende keer dat deze mountainbiketocht onder de vlag van de NTFU wordt georganiseerd. Ook deze editie streeft de organisatie naar een nog betere en mooiere tocht van een nog hoger niveau. De Boombouw Wintermarathon voert de deelnemers door het Sallandse rivieren- en heuvellandschap van Regge en Vecht, Lemelerberg en Sallandse Heuvelrug.
Iedereen, of je nu recreant of wedstrijdrijder bent, jong of oud, man of vrouw, kan meedoen. Ook dit jaar is de start en finish bij bij het sportpark Heidepark aan de Verbindingsweg in Lemelerveld. Starten kan tussen 8.30 en 10.00 uur. Tijdens de rit bestaat de mogelijkheid om de inwendige mens wat te laten bekomen bij één van de vier verzorgingsposten. Bij alle posten wordt er gratis een drankje of kleine versnapering verstrekt. Ook zijn bij alle verzorgingsposten monteurs aanwezig voor kleine noodreparaties.
Na de tocht bestaat er de mogelijkheid om te douchen en de fiets te reinigen op een speciaal ingerichte fietsenafspuitplaats. De inwendige mens kan worden versterkt met een kop gratis snert. Meer informatie over deze tocht is te vinden op: https://staging2.wintermarathon.nl