Home / Sallandcentraal / Tractorpulling geweld barst los in Zwolle

Tractorpulling geweld barst los in Zwolle

ZWOLLE- Voor het 36e jaar komt de tractorpulling scene op 8 en 9 februari bij elkaar in de IJsselhallen Zwolle tijdens de gezelligste en spectaculairste indoor van Europa. Zodra de eerste deelnemer van start gaat, staat het publiek op de banken, schudt de IJsselhallen op haar grondvesten en is het genieten geblazen van de sensationele deelnemers die werkelijk alle laatste Pk’s uit de machines halen. Op vrijdagavond 8 februari gaan de Sport- en Supersporttractoren van start voor Trekkerweb Indoor Farmstock. Zaterdag is het de beurt aan de Grand National machines tijdens Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling. Met deelnemers uit o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Noorwegen is de top van Europa aanwezig.

Start seizoen

De opening van het tractorpulling seizoen vindt elk jaar plaats in Zwolle. Dit jaar niet eind januari zoals gebruikelijk, maar begin februari. Voor de deelnemers heeft dit ook een voordeel; de tijd tussen het buitenseizoen (wat in september afsluit) en het winterseizoen (start nu begin februari) wordt wat langer, zodat er meer tijd en ruimte is voor veranderingen en verbeteringen aan de machines. Misschien wel daarom is de deelnemerslijst dit jaar langer dan ooit.

Trekkerweb Indoor Farmstock

Op vrijdagavond om 18.00 uur gaan de sport- en supersporttractoren van start tijdens Trekkerweb Indoor Farmstock. In 5 verschillende klassen komen alle sport- en supersportklassen die we kennen voorbij. We starten met de 2,5 ton Sportklasse, gevolgd door de 4,5 ton Sportklasse, de 3,4 ton Supersportklasse, de 3,6 ton Supersportklasse en tot slot de zware jongens, de 4,5 ton Supersport deelnemers.
Uiterlijk zijn deze deelnemers allemaal landbouwmachines, maar binnen de – strenge – regelgeving van de NTTO zijn al deze machines voorzien van meer Pk’s. Andere turbo’s of brandstofpompen zijn maar enkele manieren van het opvoeren van deze machines.

Grote jongens

Op zaterdag zullen “de grote jongens” op de kleibaan in Zwolle hun kunsten vertonen tijdens Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling. Om 11.00 uur start de eerste sessie met de Two Wheel Drive trucks. Daarna is het de beurt aan de Light Modifieds. Met Rolls Royce griffon motoren, of Keith Black race motoren op het chassis zijn deze motoren enorm krachtig. Door de kenners wordt al uitgekeken naar de GATORS uit Denemarken. Een werkelijk schitterende machine die steeds betere prestaties in Europa neerlegt. In Zwolle verschijnt deze machine voor het eerst aan de start met één motor die linksom draait, en de andere rechtsom!
Als afsluiting op de zaterdagmiddag komen de Unlimiteds aan de start. En waar heel Europa op zit te wachten, gaat dán gebeuren…. Aftermath uit Engeland komt voor het eerst met 5 motoren (10,000 Pk) op het chassis op de Europese wedstrijdbanen. Een primeur!

Avondsessie

De avondsessie start om 18.00 uur. Dit jaar openen de Mini Unlimiteds de avondsessie in Zwolle gevolgd door de Modifieds. Hier zijn de machines met V8 motoren te zien, Rolls Royce Griffon motoren, Turbine motoren of Allison vliegtuigmotoren.

Team Lambada uit Zwolle rijdt dit jaar niet mee maar is wel aanwezig. Wim Dingerink geeft op zaterdag, tussen de sessies in, een speciale presentatie over de techniek van hun motoren. Deze presentatie vindt plaats in het gratis te bezoeken beursgedeelte waar ook diverse verkoopstands staan met tractorpulling-gadgets. Ook kunnen bezoekers gratis naar het rennerskwartier om de machines van dichtbij te bekijken en een praatje te maken met de coureurs. Totaal dus maar liefst 3 sessies op 8 en 9 februari 2019 die de harten van de liefhebbers van techniek sneller laat slaan. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.indoortractorpulling.nl. Zolang de voorraad strekt zijn de kaarten op de dag zelf ook aan de dagkassa te koop.

Foto: Dennis Vos

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.