Them Lewis Boys in de Fermerie

DEVENTER – Op zondag 13 januari komt de piano rockband Theme Lewis Boys naar Deventer. In de Fermerie geven zij op 15.30 uur een optreden. De band brengt een eigentijds eerbetoon aan de opzwepende piano rock uit de jaren ’ 50 ’60 en ‘70 van o.a. Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Little Richard en Fats Domino. Maar brengen ook het bluesy en soulvolle piano spel van New Orleans pianisten zoals Dr. John en Allen Toussaint ten gehore.
Met de eigen nummers laten de mannen van Them Lewis Boys duidelijk horen waar hun muzikale roots liggen en eren zij hun helden, maar wel met beide voeten stevig in de modder van nu. Elk optreden is weer een spektakel. Toetsen vliegen door de lucht, dansen op de vleugel en de gitaar in de nek.

Frontman en pianist / zanger Jeroen Sweers speelde samen met boogie-woogie grootheden als Jaap Dekker en Rob Hoeke in theatershow The Grand Piano Boogie Train en maakte daarna furore met de Jeroen Sweers Boogie Woogie Band.
Naast Jeroen Sweers beukend op de vleugel in combinatie met zijn straight in the face rock’n’roll zang kun je verder genieten van het snijdende gitaarwerk van Willem de Roode (Hayfever), het vuige spel op de basgitaar van René Postma (North Star, Erwin Nyhoff) en de knallende drums van Matthias van Olst (North Star, Jayhawks)

Een kaartje kost 5 euro, personen tot 17 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie is te verkrijgen via staging2.femerie.nl.