Sportclub Lemele doet zichzelf te kort tegen DKB

Op de prima bespeelbare nepsprieten van Zandeinde stond Sportclub Lemele tegenover DKB ’44. De ploeg uit De Krim doet het deze jaargang naar behoren en is in de tussenstand de beste, op het Zwolse HTC na. Om zeker te zijn van promotie moet de equipe van trainer Ruben Kloosterman eigenlijk nog een plaatsje stijgen, want de nacompetitie is aan de kanaalclub niet besteed. Met uitzondering van vorige jaargang eindigde de herkansing op promotie in een teleurstelling. In het seizoen ‘14-’15 knokten de geelhemden met Lemele om de titel en moest een beslissingswedstrijd in Beerzerveld uitmaken wie de titel mocht opeisen, nadat beide ploegen elkaar in de competitie geen duimbreed hadden toegegeven. Sportclub Lemele trok aan het langste eind. Een wedstrijd met het nodige sentiment en een roerige geschiedenis derhalve.

Tekst: Willem Lampe

De zaak op scherp? Nou, dat viel erg mee. In de editie van 2019 werd DKB de bananenschil waar Lemele over uitgleed. Terecht? Nou, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de thuisclub op z’n minst een remise had verdiend, maar ja, daar koop je geen eieren voor. Stel je voor Barcelona-Ajax, zonder Messi, Suarez en Rakitic aan de ene kant en Van der Beek, De Jong en De Ligt aan de ander kant, een gedevalueerd duel. Je moet het in de juiste verhouding zien, maar zowel trainer Ruben Kloosterman van DKB, alsmede Werner Pluim, oefenmeester in dienst van Lemele konden geen beroep doen op enkele vaste waarden. Zo ontbraken Blikman, Grefelman en Van Leusen bij de thuisclub. Nou ja, lekker belangrijk. Pluim bracht er elf in de wei en nog een paar op de bank, die moesten het karwei klaren. Uiteindelijk is het belangrijk wie er wel zijn, niet wie er niet zijn. Kloosterman had bij absentie van verschillende basisspelers een beroep gedaan op routinier Leon Kosse, een ‘grote meneer’ in de regio, al dateert die roem van enige seizoenen terug.

Laten we het positief benaderen. Het duel begon van beide kanten afwachtend. Om het wat beeldender te maken, pas acht minuten voor de thee dwongen de bezoekers de eerste hoekschop af en was het vooral koukleumen voor Ruan Weelink, die een makkelijke middag tegemoet leek te gaan. Sander Kleinlugtenbeld vond in de openingsfase niet het net, maar de lat en zag even later broertje Remon uitvallen. “Ik had deze week niet getraind”, aldus de jongste Kleinlugtenbeld. “Last van de rug. Ik was er al bang voor, maakte een verdedigende actie en het schoot er weer in. Balen.” Verder kabbelde het duel voort en lag het spel nogal eens stil. Vooral omdat spits Berny Renker voortdurend buitenspel liep en werd afgevlagd. Na de thee speelde de ‘Stürmer’ van DKB het wat slimmer en deed twee pasjes terug. Ondertussen schreed de tijd voort. “Wie een goal maakt wint ‘m”, klonk het langs de kant. Deze Nostradamus kreeg gelijk. Cruciaal was de invalbeurt van de kleine Donovan van Groningen. Het ‘kleine broertje’ van de Braziliaan Romario pikte een kwartier voor tijd een verdwaalde peer op, deed drie tussenpasjes en prikte het ronde ding op de plaat van Renker. Kijken, knikken en hoppa, vissen! Patrick de Haan deed nog een poging om arbiter Ekkel te bewegen de goal te annuleren, maar de leidsman uit Den Ham ging niet mee in het advies van zijn assistent. Oké, showtime! Lemele gooide alles op de aanval. De verder zo goed al onzichtbare Yoran Bakhuis was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd met meer geluk dan wijsheid geblokt. Het was ‘vrouwen en kinderen eerst’, bij de kampioenskandidaat. “Dan mis je toch Remon”, analyseerde oud-trainer en toeschouwer Johan Warmelink. “Af en toe kun je je dood ergeren aan hem, maar die heeft met zijn mooie trap als wapen toch wat extra’s.” Dat extra’s had Lemele deze dag niet, waardoor DKB het meest fortuinlijk was, of zoals Mooibroek na afloop de frustratie van zich af gilde, “wat ’n pech, wat ’n pech!”

Opstelling Sc Lemele: Weelink; Holsappel, Warmelink, S. Kleinlugtenbeld, Pouw (85. Lubbers); Dijk, Schoenmaker, Schottert (75. Kleinjan), De Lange; Bakhuis, R. Kleinlugtenbeld (18. Mooibroek).

Stand 4D: HTC 12-29, DKB 12-26, Kampen 12-23, Wijthmen 12-20, Daarlerveen 11-19, Lemele 12-19, Wilsum 12-18, Dieze West 10-15, Bruchterveld 11-15 (24-24), ’s Heerenbroek 10-13, SVV ’56 10-5, MVV ’69 13-3 en Daarle 11-1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.