Spannend slot voor Sallandse dammers

TDT Salland CT moest het zaterdag 19 januari in Harderwijk opnemen tegen middenmoter Harderwijk 2. De Sallanders mochten geen enkel punt meer verliezen om de aansluiting met de top in de 2e klasse B te behouden.
Verdiend werd met de cijfers 12-8 gewonnen.

De eerste resultaten waren niet bemoedigend. De Onnanees Jan van Buiten ging aan het blunderen, terwijl de Steenwijker John Folkers er moeizaam een remise uit kon peuteren. Gelukkig zorgde de Raaltenaar André Klein Tank weer voor het recht trekken van de stand (3-3).

De Vroomshoper Hilco Braakman is dit seizoen goed op dreef: nu versloeg hij aan bord 4 gedecideerd zijn opponent. De Raaltenaren Johan Bulstra en Ab Steenbergen en de Olstenaar Rob Hendriks consolideerden (8-6). De Beemtenaar Fred van Amersfoort won via oppositie, waarna de Apeldoorner Hans van Hal zijn sterke tegenstander een punt ontfutselde, waarmee TDT Salland CT het elfde punt binnenhaalde. De Colmschatenaar Jan Preuter bepaalde via een remise de eindstand op 12-8.

Met deze overwinning is de spanning aan de top behoorlijk toegenomen. Op zaterdag 2 februari 2019 moet in een thuiswedstrijd in Het Wapen van Wesepe worden aangetreden tegen een sterk team uit Lunteren, dat ook nog volop in de top meedraait.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.