Showkorps Amicitia start eeuwfeest met uitverkochte optredens

BOERHAAR – Showkorps Amicitia Boerhaar heeft het jubileumjaar geopend met de jaarlijkse uitvoeringen. Met twee keer een uitverkochte zaal is dit een mooie start van de jubileumtour ter ere van het 100 jarig bestaan. Het korps bracht een Met een mix van muziek uit het verre verleden, heden en toekomst aangevuld met zang en elektronische muziek.

Na het openingsnummer Sweet Child O’Mine door het gehele showkorps werden tijdens het openingswoord de jubilarissen gehuldigd: Romy Doorn en Amber van Dartel zijn 7 ½ jaar lid, Michel Schreuder is 12 ½ jaar slagwerkinstructeur en Jan Schutte is al 50 jaar lid van het showkorps. Er kwamen diverse muziekstijlen voorbij met als hoogtepunt een optreden door de slagwerkgroep, op de mobiele telefoons werd een slagwerknummer gespeeld. Het werd een mooie mix van traditionele muziek en moderne apparatuur.

Vervolgens werd het publiek verrast tijdens het nummer Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij, het orkest speelde hierbij als ondersteuning voor het zangduo “De Bra’se verrassing” (Agnes Booijink en René Schotman). Als opwarmer voor de presentatie van de nieuwe uniformen was er tijdens het nummer Past time with good Company een modeshow van alle Amicitia uniformen uit de afgelopen 100 jaar.
Na de pauze werd met spannend tromgeroffel gevolgd door Fanfare voor the Common Man de aandacht van het publiek getrokken voor de presentatie van de nieuwe uniformen. Tijdens dit nummer kon het publiek kennis maken met het moderne nieuwe uniform van Amicitia. Dit was het moment waarop het showkorps met basgitaar echt los ging met Blues Brothers revue, waarbij zelfs Jake en Elwood Blues persoonlijk aanwezig waren. De slagwerkgroep zorgde samen met De Bra’se verrassing voor een rustmoment, zij speelden en zongen als scoutinggroep Leaving on a Jetplane. Hierbij kwamen onverwachte zangtalenten naar voren, een lust om naar te kijken en luisteren.
Tijdens het slotnummer This is what it feels like van Armin van Buren kwam alles samen, Showkorps, basgitaar, DJ’s met elektronische drumpads en stralende majorettes. Het publiek ging mee in het enthousiasme en beloonde Amicitia met een staande ovatie.

Meer informatie over Showkorps Amicitia is te vinden op de website: staging2.showkorpsamicitia.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.