Home / Sallandcentraal / Sallandse dammers behalen winst

Sallandse dammers behalen winst

WESEPE – De Sallandse dammers van TDT Salland CT moesten het zaterdag in Het Wapen van Wesepe opnemen tegen het Doetinchemse DUO 2.
Het was voor beide ploegen de laatste kans om in de top van de 2e klasse B mee te draaien. Met weinig remises damde TDT Salland CT zich naar een 12-8 zege.

De start was overweldigend doordat de twee invallers van DUO het loodje moesten leggen tegen de Onnanees Jan van Buiten en de Steenwijker John Folkers. Hierop pakte de Vroomshoper Hilco Braakman een keurige remise tegen een hogere ratinger (5-1). De Raaltenaar Ab Steenbergen bouwde de voorsprong na schijfwinst in de opening verder uit, maar helaas verslikte de Deventenaar Paul Olde Hanhof zich aan bord 1 (7-3).
Het leek nog even spannend te worden toen de Olstenaar Rob Hendriks met een overvolle lange vleugel de eer aan zijn tegenstander moest laten, maar een remise van de Deventenaar Dick Halma en een zege van de Apeldoornse topscorer Hans van Hal bracht de stand op 10-6. De Beemtenaar Fred van Amersfoort pakte vervolgens probleemloos het winnende elfde punt. De Colmschatenaar Jan Preuter behaalde tenslotte een keurige remise tegen zijn qua rating veel hogere tegenstander (12-8).

TDT Salland CT moet het zaterdag 19 januari 2019 in een uitwedstrijd opnemen tegen middenmoter Harderwijk 2. Met nog drie wedstrijden te gaan is de strijd om de topposities bijzonder spannend.

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.