Sallandse boerin wil de Provinciale Staten in: “Ik wil me inzetten voor een sterke agrarische sector”

Karin van der Toorn, een boerin uit Wijhe, trapt op maandagavond 7 januari haar campagne in Raalte af. Ze wil met voorkeurstemmen voor het CDA in de Provinciale Staten van Overijssel gekozen worden. De aanwezigen op het jaarlijkse seminar van landbouworganisatie LTO Salland en de Rabobank Salland krijgen maandagavond de speciaal voor haar gemaakte groene kaas te proeven. “De kaas is CDA-groen en staat voor de uitgangspunten van de partij zoals omzien naar elkaar en waarderen van het Overijsselse noaberschap”, zegt Van der Toorn.

Persoonlijke campagne

Karin van der Toorn staat nu op plaats 14 van de CDA-kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen op 20 maart. Deze plek is geen garantie op een plek in de Overijsselse Staten. Het CDA heeft op dit moment elf zittende Statenleden in Overijssel en twee gedeputeerden. “Om verzekerd te zijn van een plek moet ik minimaal 3000 voorkeursstemmen halen,” aldus de Sallandse boerin. “Ik ga persoonlijke campagne voeren. Ik wil mij vooral inzetten voor specifieke zaken die spelen in Salland, voor het buitengebied en voor de agrarische sector.”

Haar campagne is gestoeld op de agrarische sector. “Ik ben trots om boerin te zijn en wil me inzetten voor een innovatieve, toekomstbestendige, sterke agrarische sector die we door kunnen geven aan volgende generaties. Dat betekent ook aandacht voor eerlijk Nederlands eten, op duurzame wijze geproduceerd met hart voor natuur, landschap en biodiversiteit en met een sterke verbinding tussen voedselproducenten en consumenten. Als CDA zetten we ons ook in voor de leefbaarheid van het platteland, de dorpen en kernen.”

Sallandse afvaardiging

Van der Toorn weet dat provinciale politiek niet altijd in het middelpunt van de belangstelling staat. “De provincie lijkt soms misschien ver weg maar gaat ook over belangrijke onderwerpen waar de meeste Sallanders dagelijks mee te maken hebben. Denk maar aan provinciale wegen en infrastructuur of financiering en subsidies voor activiteiten zoals buurthuizen en duurzame energie. Het is daarom erg belangrijk om in het Provinciehuis in Zwolle ook uit Salland een goede politieke afvaardiging te hebben.”

Startsein

Het startsein voor haar campagne wordt maandagavond officieel gegeven tijdens het jaarlijkse Seminar van LTO Salland en Rabobank Salland in de Leeren Lampe in Raalte waar zo’n 350 Sallandse agrariërs worden verwacht. “Tijdens dat seminar met als thema ‘Circulaire landbouw, #hoedan?’ ga ik de eerste groene kaas aanbieden aan alle bezoekers. Dat zal ik daarna tijdens de hele campagne tot de verkiezingen op 20 maart blijven doen bij een groot aantal geplande activiteiten.”

Karin van der Toorn is en was in diverse bestuurlijke en organisatorische functies actief bij bijvoorbeeld LTO Salland maar ook bij het project ‘Salland Boert en eet Bewust’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.