RTV Oost Verkiezingsprogramma Overijssel uitgereikt aan Commissaris van de Koning

ZWOLLE – Commissaris van de Koning Andries Heidema kreeg afgelopen mandag ‘Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel’ overhandigd. Het is het verkiezingsprogramma dat inwoners van Overijssel de afgelopen maanden samen schreven met RTV Oost. De overhandiging vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie Overijssel.

Andries Heidema kreeg het verkiezingsprogramma uit handen van burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte, tevens voorzitter van VNG Overijssel. Ook Overijsselaars die hebben meegeschreven waren aanwezig bij de overhandiging. Commissaris van de Koning Heidema gaf eerder al aan dat hij vindt dat het verkiezingsprogramma meegewogen moet worden bij de coalitie-onderhandelingen na de verkiezingen. Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel is ook online te lezen op staging2.rtvoost.nl/PS2019.

Thema’s

In Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel staan vier thema’s centraal: verkeer & mobiliteit, duurzame energie, landbouw & natuur en cultuur. Inwoners van Overijssel, bezoekers van de site, app en Facebookpagina van RTV Oost konden stellingen over deze thema’s invullen. Maar ze kwamen ook zelf met ideeën over zaken die zij op de politieke agenda van Provinciale Staten willen plaatsen. ‘Bouw meer betaalbare woningen voor jongeren en ouderen’. Die stelling kreeg de meeste stemmen van het Overijsselse publiek. Uit het verkiezingsprogramma wordt verder duidelijk dat mensen zich zorgen maken over de oprukkende wolf, en wordt om de terugkeer van het bejaardentehuis gevraagd om de vergrijzing in Overijssel in goede banen te leiden.