Rijkswaterstaat moet hard werken om wegensneeuw vrij te krijgen

RAALTE – Bij het pekeldepot aan de N332 bij Raalte rijden de wagens van Rijkswaterstaat en de gemeente af en aan. Nog tot zeker 1.00 uur vannacht zal er intensief gestrooid worden, want pas dan lijkt het op te houden met sneeuwen in Salland.

“Pas als het stopt met sneeuwen kunnen we aan onze laatste run beginnen”. Maar de mannen hebben het moeilijk om de wegen begaanbaar te houden. Daar waar het in Zwolle nog wel mee viel bleek er dieper in het Sallandse landschap toch wel wat meer sneeuw te liggen. “Vooral op de dijk tussen Deventer en Zwolle moeten we hard werken, maar ook hier rond Raalte”. Of het werk na 1.00 uur ook echt klaar is valt dus nog te bezien. “En anders gaan we gewoon door!”

Maar dat wil niet zeggen dat het dus woensdagochtend ook veilig is om te rijden, want er is maar weinig verkeer om de pekel in te rijden. Het kan dus woensdagochtend nog wel degelijk glad zijn.

Foto’s & video: Arnold Roolvink (Foto Arnold)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.