Rick: Voornemen

  Ik zou wat regelmatiger kunnen gaan hardlopen. Of vanaf nu echt drie keer per week naar de sportschool. Ik kan ook mijn lege mok met Brinta-resten direct in de vaatwasser zetten in plaats van in de gootsteen. Vaker bij familie en vrienden op bezoek gaan. Maar ik kies toch voor een grotere uitdaging voor 2019.

  Hoe moeilijk kan het zijn om een fruitschaal alleen voor fruit te gebruiken. Gewoon een paar bananen, peren, appels en wat mandarijntjes voor de vrolijke oranje kleur. Ik heb het me al duizendmiljoen keer voorgenomen: geen rotzooi in de fruitschaal.

  Op dit moment liggen er twee onderzetters in. Drie pennen. Een verzendbewijsje van een pakketje. Een bonnetje van de supermarkt. Een spaarkaart van de schoenmaker (nog maar twee stempels verwijderd van gratis hakken!). Een elastiekje. En een rechthoekig stukje rubber waarvan ik me al tijden afvraag wat het is, maar als ik het weggooi weet ik het vast en heb ik het ongetwijfeld nodig.

  En een bruine banaan. Als enige stuk fruit. Een banaan die zo bruin is geworden dat niemand nog zin heeft om hem op te eten. De kinderen hebben er al een gezichtje op getekend. Met een pen die ook in de fruitschaal lag. Als diezelfde banaan tussen andere stukken fruit lag, hadden we hem allang verorberd. Maar hij ligt tussen de rotzooi. Dat nodigt niet uit tot eten.

  2019 is voor veel mensen het jaar waarin ze beginnen met afvallen. Meer willen sporten. Of stoppen met roken. Ik wou dat ik zo’n makkelijk voornemen had. Helaas wordt het voor mij echt twaalf maanden afzien. Alleen fruit in de fruitschaal. Mooi fruit bovendien. Net als op tv of in een woontijdschrift. Het moet een keer lukken.

  Gelukkig nieuwjaar!

  Rick

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.