Resultaten bevolkingsonderzoek Raalte

RAALTE – Van 24 april tot 8 augustus 2018 heeft Bevolkingsonderzoek Oost het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgevoerd in Raalte. Alle vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. 85% van deze vrouwen heeft meegedaan aan het bevolkingsonderzoek.
Met het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium worden ontdekt. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstbesparende operatie mogelijk.
Van de in Raalte onderzochte vrouwen werd 2% doorverwezen voor nader onderzoek, omdat er een verdachte afwijking is gevonden. Pas na verder onderzoek wordt duidelijk of het om een goedaardige of kwaadaardige afwijking gaat. Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op staging2.bevolkingsonderzoekoost.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.