Rabobank Salland nu partner van Stichting Regio Zwolle Incubator

DEVENTER – Rabobank Salland is partner geworden van Stichting Regio Zwolle Incubator. Dat initiatief heeft tot doel om innoverende initiatieven van ondernemers te stimuleren.

Paul Maas, directeur Bedrijven: “Ons bewustzijn in wat voor tijd we leven en wat dat betekent voor ondernemers, ondernemingen en verdienmodellen maakt dat we behoefte hebben aan vernieuwend ondernemerschap. Als Rabobank stimuleren wij dit graag door het beschikbaar stellen van kapitaal en ons netwerk. In Regio Zwolle Incubator (RZI) komt dit samen: een gunstige financiering en een netwerk van aangeslotenen zorgen ervoor dat innovatieve plannen daadwerkelijk van de grond komen.”
Rabobank Salland heeft een nauwe relatie met zowel Business Innovatie Campus De Gasfabriek in Deventer als The Green East in Raalte. Door de inbreng van kapitaal door Rabobank Salland in RZI, krijgen innovatieve ondernemers die via de Gasfabriek en The Green East aangedragen worden, de mogelijkheid om hun plannen verder uit te werken en te realiseren.
Stichting Regio Zwolle Incubator is op 10 december 2013 opgericht met het doel om innovatieve (startende) ondernemers te stimuleren en te faciliteren. Naast het zorgen voor verbindingen, het helpen bij het vinden van huisvesting en het in contact brengen met andere ondernemers en adviseurs, is er een fondsplan van waaruit leningen verstrekt worden. Daarbij gaat het dan over leningen van 15.000 tot maximaal 165.000 euro per bedrijf. Het fondsplan is in 2016 uitgebreid met aandacht en middelen voor de Food & Agri-sector.

Foto: V.l.n.r. Hans Riezebeek, (voormalig) voorzitter Stichting Regio Zwolle Incubator, Paul Maas, directeur Bedrijven Rabobank Salland en Jan Ras, voorzitter Stichting Regio Zwolle Incubator per 1 januari 2019.