Raalte hijst regenboogvlag, Olst-Wijhe houdt hem binnen

    SALLAND – Als reactie op de Nashville-verklaring werd in verschillende gemeentes de regenboogvlag gehesen. Ook bij het gemeentehuis in Raalte wapperde de regenboogvlag.

    ‘’In Raalte mag iedereen zichzelf zijn. Op  oktober op Nationale Coming Out dag laten we dit altijd zien door de regenboogvlag te hijsen. Ook nu hijsen we de vlag. Iedereen in onze gemeente is gelijk’’, liet burgemeester Dadema via Facebook weten.

    In Olst-Wijhe bleef de vlag binnen. ‘’Het is maar een klein groepje uit de Protestantse Kerk, daar willen wij niet op reageren’’, laat burgemeester Strien desgevraagd weten. ‘De verklaring is een kwestie tussen kerken en niet van de gemeente. De gemeente Olst-Wijhe is 365 dagen per jaar een tolerante gemeente. 11 oktober is de nationale regenboogdag,’’ aldus Strien.