PvdA’er Annemieke Wissink genomineerd voor Groenste Politicus 2018

REGIO – Statenlid Annemieke Wissink van de PvdA Overijssel maakt kans op de titel van Groenste Politicus 2018. Dat maakt Natuurmonumenten vandaag bekend. De natuurbeschermingsorganisatie organiseert dit jaar voor de elfde keer de publieksverkiezing om de Groenste Politicus van Nederland te vinden.

“Ik ben vereerd en ook wel een beetje beduusd door deze nominatie,” zegt Wissink. “Ik probeer in de Staten gewoon mijn werk te doen. Voor Overijssel, voor onze inwoners. Ik ben in ‘de politiek’ gegaan omdat je in die Statenzaal écht dingen kunt verbeteren. Je werkt hard voor waar je in gelooft. Dus ja, dit voelt wel als een extra kers op de taart.”

Wissink nam vanuit provinciale staten het initiatief voor een provinciaal reddingsplan voor bijen en insecten. Ook zette ze zich in voor behoud van het karakteristieke Overijsselse landschap met zijn houtwallen en hagen. Samen met de ChristenUnie lanceerde ze een plan om traditionele schaapskuddes in Overijssel te redden toen die financieel aan de afgrond stonden. Voor de Statenverkiezingen in maart voert Wissink de lijst van de PvdA aan als lijsttrekker.

Een groenere wereld

Natuurmonumenten zoekt dit jaar voor de elfde keer de politicus die zich het meest heeft ingezet voor een groenere wereld. Doorgaans worden gemeentelijke-, waterschaps- en provinciale politici tot landelijke en Europese politici genomineerd. Dit jaar doet de organisatie het anders. “Sinds de decentralisatie van natuurbeleid is het een realiteit dat de provinciale politiek een grote stempel drukt op natuur en landschap. Dit gecombineerd met de provinciale verkiezingen in maart heeft ons doen besluiten voor deze editie van de Groenste Politicus uitsluitend provinciale politici te nomineren,” aldus Natuurmonumenten.

In totaal zijn tien politici genomineerd. Tot en met 10 februari kan het publiek hun stem uitbrengen via staging2.groenstepoliticus.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.