PvdA Overijssel wil oplossing voor ‘proptreinen’ tussen Enschede en Zwolle

De PvdA Overijssel wil dat de provincie zo snel mogelijk een oplossing vindt voor de propvolle treinen tussen Enschede en Zwolle. Dat zegt Statenlid Hans Nooter van de sociaaldemocraten. Nooter zal in de Statenvergadering van 23 januari gedeputeerde Bert Boerman aan de tand voelen over de aanhoudende drukte op het traject.

“Sinds augustus rijden de sprinters en intercity’s van Blauwnet van Enschede door naar Zwolle. Er zijn herhaaldelijk problemen met de treinen en het is op de lijn regelmatig zó druk dat reizigers op tussenstations niet meer meekunnen,” zegt Nooter. “Het lijkt erop dat de treinen vaak te kort zijn. Dat zoveel mensen van deze provinciale lijn gebruik maken mogen we gerust een groot succes noemen, maar nu is het zaak ervoor te zorgen dat de lijn niet aan dat succes ten onder gaat.”

Nooter verwijst ook naar soortgelijke klachten over de Vechtdallijn en op het traject Almelo -Mariënberg. “Daar spelen soortgelijke problemen over de reizigerscapaciteit en de betrouwbaarheid. Door de inzet van extra materieel zijn die klachten voor een deel verholpen. Ik hoor graag van de gedeputeerde welke oplossingen voor het traject Zwolle – Enschede in beeld zijn. Sowieso moet er iets gebeuren; reizigers moeten er op kunnen rekenen dat ze met de trein meekunnen en zeker zijn van goed openbaar vervoer.”

Plaatselijk Belang Heino riep de provincie eerder deze week in een brief op om actie te ondernemen tegen de overvolle treinen. “Die oproep onderschrijf ik van harte”, zegt Nooter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.