Positief-kritische Royal Bel Leerdammer boeren richten leveranciersvereniging op

REGIO – Een groep van acht boeren heeft de Leveranciers Vereniging Leerdammer Collectief (LVLC) opgericht. De melkveehouders voelen zich niet gehoord, hekelt de ’top-downbenadering’ van het bedrijf en vindt dat de eisen rondom duurzaamheid niet tot uiting komen in de melkprijs.
Royal Bel Leerdammer met o.a. een regionale melk verwerkende kaas fabriek in Dalfsen wordt door de groep verweten een top-down benadering samen met gebrek aan transparantie, een onduidelijke melkprijs zonder referentieprijs-bepaling en het steeds strenger wordende eisenpakket zonder kostprijsdekking te voeren.

“Het collectief hecht grote waarde aan het gezamenlijk belang dat zowel leveranciers als ook Bel Leerdammer hebben, namelijk verwerking en het vermarkten van hoogwaardige melk tot hoogwaardige kaas, waar eenieder in de keten naar prestatie zijn brood aan kan verdienen. Het eenzijdig opzadelen van producenten met eisen en deze vervolgens onvoldoende belonen zal op niet al te lange termijn leiden tot stoppende boeren en onvoldoende melk voor de fabriek. Het importeren van melk die tegen lagere eisen elders wordt geproduceerd is niet het belang van de leveranciers en zal onherroepelijk ook het imago van Bel Leerdammer kaas schaden, ”meldt het op haar website.

De groep belegd op woensdag 23 Januari om 20.00 een bijeenkomst in Het Roode Hert, Hessenweg 41 in Dalfsen.
Meer informatie is te vinden op staging2.leveranciersverenigingleerdammercollectief.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.