Plaatselijk Belang Heino trekt bij provincie aan de bel over stampvolle treinen

HEINO – Treinreizigers uit Heino die in de spits met de trein naar Zwolle reizen hebben regelmatig grote problemen en dat moet maar eens afgelopen zijn. Dat vindt Plaatselijk Belang Heino. De dorpsvereniging trekt aan de bel bij de provincie Overijssel.

“De inwoners van Heino hebben het voorrecht dat ze ruim één jaar beschikken over een snelle spoorverbinding naar Zwolle en Enschede”, schrijft Plaatselijk Belang in de brief. “Sinds eind 2017 rijden er comfortabele elektrische treinen. Helaas zijn er vanaf de start regelmatig problemen met de beschikbare capaciteit in de ochtend en avondspits met als gevolg overvolle treinen, gedrang, irritatie, maar ook reizigers die moeten wachten tot de volgende trein.”

Volgens Plaatselijk Belang Heino is duidelijk geworden dat de reiziger geen partij is voor Keolis/Blauwnet. “Klachten die personen hebben ingediend werden afgedaan met ‘het is overmacht, het wordt beter’. Ons inziens is het een kwestie van beschikbaarheid van materieel en goed planning, kortom nakomen van de overeenkomst en goed ondernemerschap.”

Namens de reizigers uit Heino vraagt Plaatselijk Belang nadrukkelijk om ervoor te zorgen dat er in de spits twee treinstellen rijden om het probleem op te lossen. Daarnaast vraagt de vereniging aan de provincie om helder te communiceren naar de reizigers welke afspraken het met Keolis maakt.

4 REACTIES

      • De provincie heeft nadrukkelijk uitgesproken dat zij buslijnen die parallel lopen aan spoorlijnen wil opheffen. Dus ook bijvoorbeeld lijn 161 Zwolle- Deventer.

  1. Mag toch hopen dat buslijn 166 blijft bestaan. Vind het als autoloos persoon al lastig genoeg dat lijn 166 in het weekend niet meer rijdt. Kinderen en familie wonen niet in de buurt dus kan ik bij slechte weersomstandigheden in het weekend, zoals veel regen of gladheid, niet meer lopend eerst de bus naar Zwolle pakken om daarna verder te reizen met de trein. Dat wordt dan thuisblijven omdat ik geen zin heb in een erg natte of glibberige fietsrit naar het station van Heino dat toch wel aardig buitenaf ligt.

    En in het weekend een bezoekje brengen aan iemand die in het Isala ziekenhuis ligt is nu, zonder buslijn 166 die voor het ziekenhuis stopt, ook erg omslachtig geworden voor iemand zonder eigen vervoer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.