Open repetitie van wereldkoren uit Olst en Wijhe

OLST/WIJHE – Wereldkoor Kanto Mondo uit Olst en Wereldkoor Wijhe openen in januari weer hun deuren voor nieuwe geïnteresseerden.

Het Olster Wereldkoor Kanto Mondo is in 2015 opgericht en bestaat uit 25 enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor had tijdens de afgelopen Anton Pieck markt weer een succesvolle reeks optredens. De repetities zijn elke donderdag van 19.30 tot 21.15 uur in het Middenhuis van de Aardehuizen in Olst. Er is nog plek voor nieuwe koorleden. Donderdagavond 10 januari is er een open repetitie waar belangstellenden aan mee kunnen doen.

Het Wijhese Wereldkoor heeft afgelopen voorjaar een succesvolle start gemaakt en bestaat nu uit 18 koorleden. Het heeft in korte tijd al heel wat liederen onder de knie gekregen. Ook bij dit koor is er nog plek voor zowel mannen als vrouwen. Het repetitiemoment is vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in het SPOC/De Lange Slag in Wijhe. Op vrijdagochtend 11 januari heeft het Wijhese Wereldkoor een open repetitie voor belangstellenden.

Beide wereldkoren zingen liederen van over de gehele wereld. Aan bod komen liederen uit Rusland, Afrika, Zweden, Schotland, Frankrijk, Hongarije, Letland, enzovoort. De meerstemmige liederen variëren enorm, van sfeervol of gedragen naar vrolijk en swingend. Ze zijn nooit te moeilijk, waardoor het koor niet te veel tijd kwijt is met alleen maar oefenen, maar ook toekomt aan het verfijnen van een lied. Er wordt bij beide koren uitsluitend a capella gezongen, waardoor de mooie meerstemmige klanken van de liederen het best tot hun recht komen. De koren zijn geschikt voor beginnende en gevorderde zangers.

Voor meer info of aanmelding voor de open repetities: wereldlied.olst@gmail.com, wereldlied.wijhe@gmail.com of 0570-595164.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.