Ondernemers in de Regio Zwolle investeren in gezonde economie

ZWOLLE – In de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle MKB-Regio Zwolle op 10 januari in Mooirivier, Dalfsen, lieten ondernemers, vertegenwoordigers vanuit het onderwijs en de politiek zich inspireren door Jacco Vonhof, ondernemer uit Zwolle en sinds een aantal maanden de voorzitter van MKB-Nederland. Zijn boodschap was duidelijk: in 2019 moeten we slagen maken als het gaat om de arbeidsmarkt. Vonhof: “We leven in een gaaf land met solidariteit als uitgangspunt. Vanuit die solidariteitsgedachte wil ik me inzetten voor het sluiten van een pensioenakkoord. Een goed pensioenakkoord is belangrijk voor ons land en belangrijk voor bedrijven en hun medewerkers”.

De voorzitter sprak verder duidelijke taal over duurzaamheid en klimaat: “Het zijn belangrijke thema’s, maar zorg ervoor dat het beleid ook voor mkb-bedrijven uitvoerbaar is en geef hen de tijd om mee te kunnen komen met de veranderingen. Dat vraagt om een beter klimaatakkoord”.

Award Circulair Ondernemen

Tijdens de bijeenkomst werd de Award Circulair Ondernemen uitgereikt, een initiatief van de Stichting Duurzaam en Ondernemen en de provincie Overijssel. Gedeputeerde Annemieke Traag reikte de prijs uit aan Gert Brunink en Erik van der Worp van Schagen Infra B.V. uit Hasselt. Met de slogan “Samen maken we morgen” werkt het bedrijf – met externe innovatieve partijen – aan meer circulaire en betere asfaltmengsels.

Regiobinding en samenwerking

Jelle Weever, voorzitter MKB-Nederland regio Zwolle, geeft aan: “In 2019 willen wij volop blijven inzetten op regiobinding. Afgelopen jaar hebben wij met de gehele regio Zwolle een plan gemaakt voor het aanpakken van de arbeidsmarkt, de Human Capital Agenda. Dit is een mooi voorbeeld van regionale samenwerking. Samen met VNO-NCW regio Zwolle gaan we de verbindingen met lokale bedrijvenkringen en gemeenten in 2019 nog sterker maken”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.