Nijntje spreekt Sallands

RAALTE – Op 7 februari 2019 verschijnt bij Uitgeverij Bornmeer Nijntje op de fietse in ’t Sallands (Nijntje op de fiets in het Sallands). Het boekje is een van de de klassiekers in de wereldberoemde reeks van Dick Bruna.
Nijntje op de fietse in ’t Sallands gaat over de wens van Nijntje om later te gaan fietsen: ‘laeter as ik groot bin, dach nijntje op ’n dag, gao ik een fietstoch maekn, ik hoppe det det mag’.

De vertaling is gemaakt door Gerard Oosterlaar (1958). Oosterlaar maakt deel uit van cabaretgroep Höllenboer, bekend van hun satirische liedjes in het Sallands, waaronder de nummer-1 hit ‘Het busje komt zo’ in 1995. Oosterlaar werd voor zijn vertaling bijgestaan door streektaaldeskundige Herman Koerhuis en Annet Ellenbroek, eigenaar van Bruna Ellenbroek Raalte en initiatiefneemster van de Sallandse vertaling van Nijntje.

De feestelijke presentatie van Nijntje op de fietse in ’t sallands vindt plaats op donderdag 7 februari om 11.00 uur bij de Bruna te Raalte. Vertaler Gerard Oosterlaar leest voor uit Nijntje op de fietse en Gerria Toeter (wethouder Onderwijs, gemeente Raalte) neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.