Muzikale familievoorstelling van Zwols Symfonie Orkest in Wijhe

WIJHE – Op zondag 27 januari vindt in het Capellenborgtheater in Wijhe een bijzonder muzikaal middagprogramma plaats. Het Zwols Symfonie Orkest brengt samen met vertelster Alice Zwolschen het muzikale verhaal van De Sneeuwman. Kinderen mogen de instrumenten van de orkestleden bekijken en uitproberen.

Het verhaal gaat over een jongetje dat op een winterse dag een sneeuwpop maakt, die midden in de nacht tot leven komt. Samen beleven ze de mooiste avonturen. Het verhaal is gebaseerd op het boek van Raymond Briggs (The Snowman). Het Zwols Symfonie Orkest voert de bijbehorende muziek van Howard Blake uit en Alice Zwolschen vertelt het verhaal. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Onderdeel van het programma is een muzikale speurtocht langs alle muziekinstrumenten van het symfonie orkest. Wie altijd al eens op de pauken wilde slaan, een viool van dichtbij wilde bekijken of langs de snaren van een cello wilde strijken, kan dat tijdens dit middagprogramma doen. Kinderen die al een instrument bespelen, worden uitgenodigd om mee te spelen met het beroemde liedje ‘Walking in the air’. Kijk voor meer informatie op staging2.zwolssymfonieorkest.nl. Aanvang is om 15.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro (kinderen 6 euro). Kaarten kunnen worden gereserveerd via snowman@uthuus.nl. Het concert wordt georganiseerd door het Nut Olst-Deventer in samenwerking met Stichting Vrienden Nicolaaskerk Wijhe.