Muziek, verhalen en college over taal in HOFtheater

RAALTE – Het HOFtheater krijgt de komende dagen bezoek van Jim van der Zee, winnaar van The Voice of Holland 2018; Erik Krikke met een verhaal over zijn posttraumatische stressstoornis waarmee hij kampte na een dienstperiode in Afghanistan en Wim Daniëls, die een college geeft over taal.

Jim van der Zee is op donderdag 17 januari te gast in het theater in Raalte. Hij wist als kleine jongen al dat hij muzikant wilde worden. Naast zingen leerde hij gitaar, piano en mondharmonica op het conservatorium van Amsterdam. Met steun van zangeres Anouk won hij overtuigend The Voice of Holland 2018. Samen met meesterpianist Reinout Douma doet hij nu een theatertournee waarin hij zijn liefde voor soul, jazz en folk deelt. Naast de covers waarmee hij op televisie tienen scoorde, komt hij met nieuwe songs. Tickets kosten 22,50 euro. Aanvang is om 20.15 uur.

Erik Krikke vertelt op vrijdag 18 januari in een muzikale voorstelling op aangrijpende wijze over zijn ervaringen in Afghanistan, waar hij als operatieassistent in een NAVO-hospitaal werkte. En hoe jaren na zijn uitzending naar de oorlog het gevecht pas echt begon: hij kampte met een posttraumatische stressstoornis. Krikke knokte zich erdoorheen, met hulp van het thuisfront en Defensie, en staat inmiddels weer vol in het leven. Zijn voorstelling Operatie Geslaagd is een muzikale tijdreis, met wereldberoemde en eigengemaakte songs en indrukwekkende verhalen. Hij krijgt versterking van de formatie 7even Bridges. Tickets kosten 19.50 euro. Aanvang is om 20.15 uur.

Wim Daniels verzorgt op zaterdag 19 januari het college ‘De wondere wereld van taal’. Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier. Kaarten kosten 20 euro. Aanvang is om 20.15 uur.

Kaarten zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via staging2.hoftheater.nl.

Jim van der Zee (Foto: Zea van der Elsken)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.