Mooie Mario’s winnaar Grote Sallandse Wielerquiz

De Grote Sallandse Wielerquiz 2019 is gewonnen door Mooie Mario’s. Het drietal won de grote wisselbeker na een uiterst spannende finale met een banddikte voorsprong.

Al voor half acht meldden zich de eerste teams bij de ingang van het clubhuis van het organiserende CRT, op zoek naar een mooi plekje vooraan. Andere teams, die vooral voor een genoeglijke avond met vrienden kwamen, kozen er juist voor achterin een plaatsje aan één van de statafels te bemachtigen. Het clubhuis was opgesierd met vele klassieke wielertruien, speciaal voor deze gelegenheid geleend van het Wielermuseum van Harm Job. Met de prachtige Giro-roze naamkaartjes was de aankleding tot in details verzorgd. Al ruim voor aanvang was er zo sprake van een gezellige sfeer.

Om klokslag acht uur startten quizleiders Martijn Smit en Dick Vloedgraven de avond. Alle vragen waren voorzien van prachtig foto- en filmmateriaal, terwijl Rudie Roessink voor de muzikale ondersteuning zorgde. Het organiserende CRT had ditmaal de vragen wat gemakkelijker gemaakt dan voorgaande jaren. Dat bleek een gouden greep. Ook de gezelligheidsteams deden daardoor goede zaken. Zelfs poedelprijswinnaar ‘Wie trapp’n An’ had ruim de helft van de vragen goed. Dit team mag daardoor binnenkort een uur lang onbeperkt kibbeling eten bij Vistraiteur Roescher.

Er waren acht ronden, met steeds zeven vragen rond één thema. Eén van de ronden bestond uit het tonen van wielertruien en fietsschoenen waarin voormalige profrenners hadden gefietst. De vraag was telkens om welke renner het ging.

Ook ditmaal was sprake van een kleine kopgroep van echte wielerkenners. De drie finaleteams hadden zich in voorgaande jaren ook van voren laten zien. WK Bergen, winnaar van de eerste twee Wielerquizen, moest ditmaal genoegen nemen met het brons. Surplace, met de enige vrouwelijke deelnemer Loes Markerink in hun midden, gingen met de tweede plaats aan de haal. De Mooie Mario’s, die zich met hun naam lieten inspireren door ‘mooie’ Mario Cipollini, prolongeerden hun titel van vorig jaar. Ditmaal bestond het team uit Hens Oplaat, Martijn Kogelman en Jurgen Reimert.

Na drie versies van de Grote CRT Wielerquiz, was de quiz ditmaal omgedoopt tot Sallandse Wielerquiz. De ambitie van de organisatie, om teams uit heel Salland te trekken, leidde tot deelname van een tweede team uit Heino. Naast een team van zustervereniging Heikera, nam ook ´Wielerquiz Win Je In Bed´ deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.