Mini-Elfstedentocht op Deventer ijsbaan

DEVENTER – In 1997 vond de laatste Elfstedentocht plaats. Schaatsliefhebbers hunkeren al jaren naar een nieuwe editie. De Deventer IJsclub wacht niet langer en organiseert een Mini-Elfstedentocht voor basisschoolleerlingen. Op zaterdagochtend 12 januari kunnen alle kinderen uit Deventer en omstreken tot en met 12 jaar meedoen aan deze recreatieve tocht der tochten. Kinderen die bij DIJC schaatsen kunnen gratis inschrijven, andere deelnemers betalen 3,50 euro per kind.

De Deventer ijsbaan wordt voor de gelegenheid omgevormd tot een waar Elfstedenparcours, inclusief stempelposten, klûnplaatsen en bruggetjes waar onderdoor moet worden gereden. Net zoals bij Dokkum is er ook op De Scheg een keerpunt en een stuk parcours waar de deelnemers elkaar tegenkomen. En zoals het ware Elfstedentochtschaatsers betaamt, zullen de kinderen een bocht de verkeerde kant op moeten schaatsen.
Dweilorkest De Deurdweilers zorgt voor de muzikale omlijsting en ook koek en zopie ontbreken niet.

De afstand is zo gekozen dat iedereen de finish kan halen. Kinderen die goed kunnen schaatsen, kunnen kiezen voor een afstand van 5 kilometer; anderen kunnen 3 kilometer rijden. Hele jonge kinderen voor wie 3 kilometer nog een hele afstand is, worden door het publiek luid aangemoedigd en krijgen bij de stempelposten een extra duwtje in de rug.

Inschrijven kan vanaf 9.15 uur in het schaatscafé op de ijsbaan. De start van de 3 kilometer is om 10.00 uur. Kinderen die de langste afstand schaatsen starten om 10.30 uur. Muts en handschoenen zijn verplicht, ook als het niet zo koud is. Kijk voor meer informatie op de website staging2.deventerijsclub.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.