Midwinterhoornblazen op De Sprengenberg

HAARLE – Een lekkere winterwandeling op De Sprengenberg met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. Dat kan op zondag 6 januari vanaf Erve De Pas in Haarle. De Haarlese Midwinterhoorngroep laat van 14.00 tot 16.00 uur van zich horen.

Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in deze periode volop op de hoorn geblazen. Het is een inspannende kunst, waarbij een paar goede longen van groot belang is, maar ook de hoorn moet van goede kwaliteit zijn. Voor het maken van een midwinterhoorn wordt het hout van een kromme elzen-, berken- of wilgenstam gebruikt. De stammen die vanuit de slootkant naar boven zijn gegroeid en daardoor van onderen een natuurlijke kromming hebben, zijn het meest geschikt.

Van blazer naar blazer

Vanaf Erve De Pas lopen wandelaars zelf van blazer naar blazer over een route van 6 km. Bij Erve De Pas brandt het vuur om op te warmen en om popcorn te poffen. In de Informatieschuur is te zien hoe een hoorn gemaakt wordt en misschien mogen bezoekers zelf wel even blazen…

Startpunt en aanmelden

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Kom tussen 14.00 en 16.00 uur naar Erve De Pas, Molenweg in Haarle (Hellendoorn).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.