Martijn Dadema bezoekt 60-jarig bruidspaar in Raalte

Burgemeester Dadema heeft op 10 januari een bezoekt gebracht aan 60-jarig bruidspaar Hunneman-Bloeme. Hein (87) en Annie (85) hebben elkaar leren kennen op de bruiloft van beider broer en zus. De broer van Annie is namelijk getrouwd met de zus van Hein.

Vijf jaar later kregen ze een relatie. Nog eens vijf jaar later stapten beiden in het huwelijksbootje. Ze trouwden op 10 januari 1959 voor de wet en op 13 januari in de kerk in Haarle. Ze woonden in Broekland in het ouderlijk huis van Hein op het Neppelenbroek. Ze namen het melkveebedrijf over en switchten naar een akkerbouwbedrijf. In 1992 verhuisden ze naar Raalte.

Hein is organist en dirigent geweest van 1956 tot 2012. Hij speelde in de kerk van Broekland, Wijhe, Olst, Deventer en Boskamp. Hij gaf ook jarenlang orgelles aan huis en is jager geweest. Annie was huisvrouw en heeft zich ingezet voor veel besturen, zoals de padvinderij, kerk, KPO en het schoolbestuur. Hein en Annie kregen drie dochters: Ans, Lidy en Emmy. Er zijn negen kleinkinderen geboren en er is er nog een op komst.